TEHNISKA PRECIZITĀTE VAI KUSTĪBU BRĪVĪBA?

Nereti ar studentiem esam pārrunājuši jautājumu par āsanu tehniskā izpildījuma nozīmi.

Ņemot vērā to cik daudz mūsdienās ir zināms par anatomiju, biomehāniku, kinezioloģiju utt., nav noliedzams, ka izpildīt āsanas, ievērojot šīs zināšanas. 

Tas nozīmē, ievērot tā saucamos kontroles punktus un elpošanas savienošanu ar kustību, kuru  jogas nodarbībās akcentē jogas instruktors vai skolotājs.

Tomēr, kontroles punkti un noteikts elpošanas veids ir vairāk orientieri uz kuriem tiekties un veikt atbildīgi, bet savu iespēju robežās nevis 100% izpildāmas prasības, kuras jācenšas sasniegt par katru cenu un ar maksimālu atdevi.

Statiska pozīcija vai dinamiska kustība īstermiņā un ilgtermiņā rada pozitīvu efektu, ja notiek harmonijā starp vēlamu tehnisku izpildījumu, kustības brīvību un spēju pozīcijā vai kustībā koncentrēties.

Šādi izvairāmies no fiziskas pārslodzes, bet attīstām fiziskās spējas un nepārslogojam orgānu sistēmas. Savukārt mentālā aspektā šāda tehnika māca pārvarēt egocentrismu, uzlabo prasmi vērot realitāti un reaģēt uz to jeb attīsta mūsu vitālās adaptācijuas spējas plāša nozīmē.

Previous
Previous

Šodien nolēmu padalīties ar savām sajūtām.

Next
Next

YONI  MUDRA