Ja plānojat sākt

Iespējams, šis raksts jums būs noderīgs, ja esat nolēmuši uzsākt apmeklēt jogas nodarbības.

Bieži vien pretēji uzskatam, ka nodarbībās visgrūtākais ir izpildīt āsanas, nākas konstatēt, ka lielāku izaicinājumu rada pavisam kas cits.

Pirmkārt, jārēķinās, ka jogas nodarbības var tūlītēji nesniegt gaidīto. Piemēram, pirmajā nodarbībā, nosēžoties meditācijas pozā un izpildot instruktora norādījumus virzīt ieelpu vēderā, jums var rasties nevis patīkamas sajūtas, bet neizpratne, kā to vispār var izdarīt. 

Ļoti bieži iesācēji nākamajās dienās pēc nodarbības izjūt muskuļu saspringumu vai sāpes, var būt galvassāpes vai nogurums. Protams, jāapsver, vai nodarbības intensitāte jums nav bijusi par augstu. Taču jāņem arī vērā, ka iesācējiem ir raksturīgi pārlieku cītīgi censties izpildīt nodarbības vadītāja norādījumus un tas rada minētās sekas. Arī muskulatūra un nervu sistēma vēl nav adaptējušās jaunajām aktivitātēm. Ar laiku tas mazināsies.

Ja saskaraties ar minētajām un līdzīgām situācijām, dodiet sev laiku pierast pie jogas nodarbību struktūras, saprast savas emocijas un reakcijas. Ļaujiet sev pierast pie jogas instruktora un dodiet iespēju arī viņam iepazīt un izprast jūs. 

Aprunājieties ar savu instruktoru - tas palīdzēs ātrāk atrast atbildes uz jums neskaidriem jautājumiem.

Kad sākat apmeklēt jogas nodarbības, ir vērts aiziet uz nodarbību pie vairākiem instruktoriem un turpināt regulāri apmeklēt nodarbības pie tā, pēc kura nodarbībām jūtaties vislabāk emocionāli un fiziski.

Joga nav zāles ar tūlītēju iedarbību. Pozitīva efekta sasniegšana prasīs laiku. Toties tad, kad tas būs sasniegts lēna un pamatīga darba rezultātā, tas būs arī noturīgs un ilgstošs.

Novēlu izdošanos!

Previous
Previous

Jogas mērķi

Next
Next

Joga ir visiem