OJAS UN AMAS

Domāju, ikviens no jums piekritīs, ka imunitāte ir būtiska. 

Vēlamies būt veseli, ikdienā nodarboties ar iemīļotām nodarbēm, rūpēties par ģimenes labklājību. Bieža slimošana mazina visu iepriekš minēto.

Ājurvēda un joga piedāvā savu skatījumu uz imunitāti. Pirmais un galvenais nosacījums ir pareizs uzturs, piemērots dienas ritms, labs miegs, fiziskās aktivitātes un garīgās prakses. Vienkārši, vai ne?

Ja pieturamies pie šiem nosacījumiem, tad organismā veidojas ojas. Nav nemaz tik vienkārši nodefinēt, kas tās ir, jo rietumu valodā un izpratnē nav tieša ekvivalenta. Tās tiek definētas kā dzīvības eliksīrs, elementi, daļiņas (kvantu fizikas ietekme), substance. Es tās dēvēšu par daļiņām, kas ir veidojušās pilnvērtīgu gremošanas procesu rezultātā, sagremojot kvalitatīvu un konkrētā cilvēka vajadzībām atbilstošu pārtiku. 

Savukārt amas ir daļiņas, kas imunitāti, audus un orgānus, pat domāšanu, ietekmē negatīvi. Tās ir nesagremotas pārtikas rezultāts un tiek definētas kā toksīni, organismam nevajadzīgas substances. Šo daļiņu struktūra ir tāda, ka tās nevis asimilējas mūsu audos tos papildinot un reģenerējot, bet gan izjaucot to dabisko struktūru un novājinot.  

Lai amas neveidotos varam: lietot svaigus, organismam viegli sagremojamus produktus, ēst piemērotā diennakts laikā; ēst nesteidzoties un koncentrējoties uz ēšanu; istabas temperatūras ūdens lietošana; sekot regulārai vēdera izejai un urinācijai. Vēlams ikdienas gavēnis, nelielas atslodzes dienas. 

Jogas prakses var veicināt gremošanas un asimilācijas procesus, papildus harmonizēt organismu,  līdzsvarot organisma sistēmu darbību, attīrīt to fiziskā un vēl citos līmeņos. 

Viss ģeniālais ir vienkāršs…

Previous
Previous

LAIKS SEV

Next
Next

KAS TU ESI ?