LAIKS SEV

Mans paziņa, kuram ir atbildīgs amats darbā un divi burvīgi bērni, atzinās, ka nesaprot, kā iegūt to harmonisko sajūtu darba dienas beigās, kas ļautu priecāties par dzīvi un baudīt laiku ar ģimeni. 

Viņu nomāca sajūta, ka pēc darba “gribas sēdēt dīvānā un klusējot skatīties vienā punktā”, bet būtu jāgrib pavadīt laiku ģimenē un jāgūst no tā prieks. 

Kā risināt šo situāciju? 

Lai cik tas dīvaini neizklausītos, man ieteikum – atrodot laiku sev. 

Bieži vien mums noguruma stāvokli uztur apziņa, ka esmu daudz enerģijas atstājis darbā, tagad vajadzētu (man ir pienākums) justies labi ar ģimeni un veltīt laiku tai. Pat ja ļoti mīlam savu ģimeni, mums nereti šo pienākumu vai apziņas, ka “vajag”, ir par daudz.

Veicas tiem, kuri no darba mājup dodas ar kājām un var veltīt šo laiku, lai padomātu savas domas, pavērotu un paklausītos apkārtējās pasaules skaņas vai pretēji – klausītos savu iemīļoto mūziku austiņās.

Ja tomēr esat no tiem, kam šāda priekšrocība nav pieejama, tad vismaz vairākas reizes nedēļā atrodiet laiku, lai pēc darba, tā vietā, lai dotos palīgā bērniem pildīt mājas darbus un veiktu saimniecības pienākumus, veltītu laiku tikai SEV. Vēlams, lai šis laiks ir kāda jums patīkama fiziska aktivitāte.   

Siltā gadalaikā tā var būt 30 min joga dārzā, īsa pastaiga vai skrējiens. Ja neesat vienatnes cienītājs, dodieties uz jogas praksi vai kāda cita veida nodarbību trenera vadībā. Dārza darbu sezonā ieplānojiet nelielu laiku dārza darbiem – nevis līdz ģībonim, bet kā patīkamu laika pavadīšanu. 

Kādēļ tieši fiziskas aktivitātes? Jo kustības, ja vien tās jūs nepārslogo, rada enerģiju un atjauno organismu, veicina pozitīvas emocijas. Ja jutīsieties labi, jums būs enerģija vakara cēlienam ar ģimeni.

Lai līdzsvarota ikdiena!

Previous
Previous

ĀJURVĒDA UN ES

Next
Next

OJAS UN AMAS