KAS TU ESI ?

Sastapos ar ideju, ka cilvēku raksturojot tas, ko viņš lasa. Jokojoties uzdevu sev jautājumu, kura grāmata raksturo mani? Joks pārtapa pārdomās.

Lai gan lasu ļoti daudz un dažādus tekstus, tomēr mana sirds jau kādu laiku pieder Bhagavad Gītai. Lasu tās tulkojumus krievu un angļu valodā. Vislabāk man patīk Borisa Grebenščikova tulkojums. Jā, tā paša BG, kurš grupas Akвариум līderis. Nudien priecātos, ja viņš tulkojumu arī  iedziedātu savā eklektiski īpatnējā estētikā. 

Gītā katru reizi atrodu kādu jaunu idejisko niansi vai skaidrojumu saviem un klientu jautājumiem. Šis ir ļoti daudzslāņains teksts, kuru var lasīt gan kā stāstu, gan kā filosofisku tekstu. Bhahavadgīta, manuprāt, ir viens no visskaistākajiem tekstiem, ko esmu lasījusi.

Man ir tuva šī teksta daudzslāņainība, skaidrība, precizitāte un fundamentalitāte, vienaikus arī emocionalitāte. Turklāt, tā ir vienīgā grāmata, kuru lasot, piedzīvoju emocionāli spilgtu mirkli ar negatīvu aspektu Roberta Openheimera un kodolieroču dēļ. 

Nedomāju, ka Bhagavad Gīta raksturo mani, tomēr tās struktūra demonstrē, ka realitāte  ir daudzslāņaina un pasaules skaidrojumi, iespējams, ir tik dažādi un nereti šķietami pat pretrunīgi, jo atkarīgi no tā, kādu slāni un kā skaidrojam. 

Previous
Previous

OJAS UN AMAS

Next
Next

JOGAS 8 PAKĀPES