GANDHARI & HASTI-JIHVA NADI

Kā jau rakstīju, Nadi kanālu ir ļoti daudz. Avotos sastopams daudzums ap 70-300 tūkstoši. Neskatoties uz centieniem enerģijas kanālus (Nadi) un šo kanālu saplūšanas punktus (Chakra) saistīt ar nervu sistēmu, vairāki mūsdienu pētnieki norāda, ka tam nav nepārprotamu pierādījumu un tik vienkārši nebūs gan.

Trīs centrālos Nadi jau esmu aprakstījusi. Turpmāk par mazāk zināmiem enerģijas kanāliem.

Gandhari Nadi sākas kreisajā acī un beidzas kreisās pēdas īkšķī. Tas saistīts ar redzi kreisajā acī un nodrošina enerģijas plūsmu ķermeņa kreisajā pusē.

Hasti-Jihva Nadi sākas labajā acī un beidzas labās kājas īkšķī. Tas saistīts ar redzi labajā acī un enerģijas plīusmu ķermeņa labajā pusē.

Atsevišķos avotos norādīts, ka šie kanāli virza enerģiju no apakšējām ekstremitātēm uz Trešās acs čakru (Ajna Chakra), kura lokalizējas punktā starp uzacīm. Tāpat atsevišķi avoti norāda, ka šie kanāli saistāmi ar Ida Nadi plūstošo enerģiju.

Aktivizēt to iespējams, piemēram, Simhasana un šajā pozīcijā veicot Shambhavi Mudra vai dažādu āsanu laikā satverot ar roku pirkstiem pēdas īskšķus un āsanā relaksējot ķermeni, koncentrējoties uz iekšējām sajūtām.

Previous
Previous

YONI  MUDRA

Next
Next

KARMA - TIEŠĀM MAITA?