Galvenajie enerģētiskie kanāli un čakras

Ar šo rakstu uzsāku īsus rakstus turpinājumos par galvenajiem enerģētiskajiem kanāliem un čakrām. Kas tie ir, kur novietoti, vai varam tos ietekmēt utt.? Paplašinām zināšanas!

Kā jau esmu rakstījusi, ājurvēda un joga ietver ideju par vairākiem ķermeņa slāņiem, kuri veido cilvēku. Daudzi no jums ir dzirdējuši pr čakrām un enerģētiskajiem kanāliem, kuri tiek saistīti ar enerģētisko ķermeņa slāni, kuru veidojošās komponentes un struktūra ašķiras no fiziskā ķermeņa. Vienlaikus tiek uzskatīts, ka šie ķermeņa slāņi ir saistīti. 

Bieži enerģētiskā ķermeņa apraksti ir mistikas apvīti, jo nav skaidrs, kā ir jāinterpretē teksti, kuri tos apraksta. Jāņem vērā, ka ājurvēdas un jogas seno tekstu valoda - kā ikvienu senu tekstu valoda -  ir tēlaina. Lai aprakstītu pasauli, senatnē netika lietota zinātniska valoda mūsdienu izpratnē. Grūtības nereti rodas ar šīs simboliskās un tēlainās valodas pārnešanu mūsdienu terminoloģijā, kas ir zinātniska un racionaliozēta. 

Tomēr zinātne, kura mūsdienās aizvien daudzveidīgāk izzina pasauli un pielieto aizvien jaunas pētījumu metodes, pēta šo ķermeni ar zinātniskām metodēm un cenšas aprakstīt mūsdienu terminoloģijā. Jautājums par enerģētiskā ķermeņa izpratni un interpretāciju Rietumu pasaulē mūsdienās lielā mērā ir saistīts ar pētījumu iespējām, metodēm un rezultātu interpretāciju Rietumu  zinātniskās paradigmas ietvaros.

Nākošnedēļ lasi par Sushumna Nadi (Sušumna nādī) - galveno enerģētisko kanālu.

Previous
Previous

Kičari recepte

Next
Next

STRESS