VATA DOŠA UN JOGA

Katram dominējošās došas tipam ir piemērotas atšķirīgas jogas prakses.

Ja zināms, kura (kuras) ir jūsu doša jeb konstitūcijas tips, instruktors var veidot jums piemērotāko jogas praksi. Kā arī sniegt ieteikumus jūsu ikdienas ieradumu korekcijai. 

Šoreiz par Vata.  

Šie cilvēki ir ļoti, ļoti aktīvi, nereti tiem pietrūkst organizētības. Tie vēlas būt visur un ar visiem vienlaikus, izmēģināt visu. Reizēm tas rezultējas pārslodzēs un trauksmes pieaugumā.

Lietderīga būs āsanu prakse, noturot tās vidējā ilgumā un katrā āsanā koncentrējoties jeb mācoties veikt pat nelielu meditāciju.

Kādēļ ne ilgstoša āsanu noturēšana un meditācijas? Jo Vatai tas ir ļoti gūti psiholoģiski un var radīt negatīvu efektu. Pieaugot pieredzei, āsanu noturēšanas laiks var palielināties un tikt integrētas ilgstošākas meditācijas. Tas atkarīgs no konkrētā cilvēka. 

Īpaši būtiski – nepārslogoties un nepārcensties. Lieliski, ja prakses laikā rodas viegla ķermeņa siltuma sajūta, bet nerodas fiziska, psiholoģiska vai emocionāla pārslodze. 

Vēlams apgūt mierīgu elpošanu un praktizēt līdzsvarojošas prānājāmas. 

Jogas telpai vēlams būt siltai, bez caurvēja. 

Mana kliente, izteikta vata, sākot apmeklēt nodarbības, allaž vēlējās ļoti dinamisku slodzi, nosvīst, “just muskuļus”. Ja elpot, tad tā, ka uz kakla izspiežas vēnas. Ja meditēt, tad tā, ka pierē grumba. 

Vēlmes mainījās, kad mainījās izpratne par sev lietderīgo un parādījās pirmās pozitīvās izmaiņas. Šobrīd viņa atzīst, ka no prakses sagaida mieru, koncentrēšanās palielināšanos, enerģijas pieaugumu un izbauda mierīgu, visai vienkāršu praksi.

Vienkārši skaidrojot, prakse balstās uz līdzsvara radīšanu. Aktivitāte tika līdzsvarota ar rāmumu.

Previous
Previous

5 IETEIKUMI MIEGAM

Next
Next

BAILES