SUSHUMNA NADI

Turpinu īsus rakstus par enerģētiskajiem kanāliem jeb Nadis. Šodien par Sushumna Nadi jeb galveno enerģētisko kanālu.

Kopā ar vēl diviem enerģētiskajiem kanāliem Ida un Pingala, tie veido trīs galveno enerģētisko kanālu kopumu, kurš tālāk sazarojas četrpadsmit kanālos, bet tie tūkstošos smalkāku kanālu, veidojot prāniskā ķermeņa tīklojumu.

Šis kanāls projicējas visa mugurkaula garumā starp astes kaulu un beidzas starp galvas smadzeņu puslodēm vietā, kuru ikdienā pazīstam kā “avotiņu”.

Visa kanāla garumā izvietojas septiņas čakras (Chakras) jeb enerģētiskie centi, kuri sasaistās ar Sushumna, tajā savijoties Ida un Pingala kanālam.

Tiek uzskatīts, ka prānas plūsmu var kavēt fiziskas strukturālas problēmas mugurkaulā un pretēji – enerģijas plūsmas traucējumi šajā kanālā un ar to saistītajās čakrās, var izpausties kā akūtas vai hroniskas sāpes mugurkaulā. 

Tā kā no šī kanāla atzarojas vēl citi kanāli, problēmas var rasties iekšējos orgānos, muskuļos, kaulos un citās fiziskā ķermeņa struktūrās.

Ja tiek uzturēta mugurkaula fiziskā veselība un nodrošināta netraucēta prānas plūsma Sushumna Nadi, cilvēkam ir laba veselība, daudz enerģijas un ilgs mūžs.

Previous
Previous

PATIKT SEV

Next
Next

Kičari recepte