PITTA DOŠA UN JOGA

Mērķtiecīgās, dominanti mīlošās, racionālās un nedaudz agresīvās Pittas visu vēlas izprast racionāli un bieži veido sevi kā projektu, nevis meklē ceļu uz savu patieso būtību. Tomēr gadās, ka ne viss notiek pēc to plāna un tad var uzvirmot emocijas. 

Labas būs lēnas un ilgstoši noturētas āsanas, ar nelielu izaicinājumu fiziskajām vai prāta spējām.

Pittas ļoti labi spēj koncentrēties un lielākoties ir ārkārtīgi organizētas, tās spēj ilgstoši noturēt āsanu, mācoties sajust sevi. 

Izsaicinājums ir nepieciešams, lai nenodarītu kaitējumi Pitta dabiskajai tendencei tiekties uz sasniegumiem. Izaicinājums nenozīmē tikai sarežģītu āsanu, tas var būt arī prānājāmas tehnikas uzlabošana u.c.

Vēlama līdzsvarojoša un atvēsinoša prānājāma.

Pitta mīl skaistumu. Ja telpa tām būs estētiski pievilcīga un radīs harmonisku sajūtu, tas veicinās prakses efektu. Telpai vēlams būt neitrālos toņos, gaišai, minimālistiskai un tās temperatūrai remdenai. 

Mūzika vēlama nomierinoša un neitrāla. Lielākā daļa manu klientu Pittu nodarbībā izvēlas … klusumu. Turklāt, kad viņi sakoncentrējas uz sevi un pilnībā iegrimst praksē; tad lieciet kaut The Prodigy – nekādas reakcijas.

Ja Pitta nodarbībā pievērš uzmanību fona trokšņiem un spēj kontrolēt instruktora darbu, jāmaina prakses plānojums, jo tas nav efektīvs.

Pittai nav vēlamas ļoti aktīvas, karsējošas āsanas un prānājāmas, enerģiju ļoti aktivizējošas bandhas. 

Pittai būs labas organismu un prātu attīrošas, harmonizējošas prakses. 

Meditācija var būt visai ilgstoša, bet jāseko līdzi, lai pirms tam ir apgūta sajūtu izslēgšana un Pitta var pilnībā ļauties meditācijas procesam. 

Namaste!

Previous
Previous

MĪLĒT SEVI

Next
Next

5 IETEIKUMI MIEGAM