Mierīgu nodarbību, lūdzu!

Pēdējā laikā klienti man bieži lūdz, vai varu viņiem novadīt relaksējošu jogas nodarbību, kurā pielietoju statiskas nesarežģītas jogas āsanas, kādu nomierinošu prānājāmu un nedaudz meditācijas. 

Turklāt šo lūgumu izsaka klienti, kuriem ir laba fiziskā sagatavotība un kurus ierasti vingrinu ar citām metodēm.

Kādēļ šāds lūgums? Klienti atzīst, ka pēdējā laikā izjūt lielu psihoemocionālu spriedzi, jūtas nomākti, nereti sajūt bailes par nākotni, jūtas “izsisti no līdzsvara”.

Bet kādēļ tieši joga? Jo esot sajūta, ka gribas tieši to un pārliecība, ka šajā brīdī joga varētu palīdzēt. Jā, palīdz. Piebildīšu, ka klienti nebeidz mani pārsteigt ar savu gudrību un intuitīvo apziņu un daudz no viņiem mācos.

Uzsākam jogas nodarbības, arī attālināti. Prieks vērot, kā klienti izbauda šīs nodarbības, pēc tām jūtas mierīgi, ar gaišāku skatienu nākotnē. 

Kādēļ šāds efekts? Jogas metodes ir orientētas uz to, lai līdzsvarotu cilvēku fiziski, emocionāli, mentāli. Skaidrojot vienkārši - joga spēcīgi iedarbojas uz to nervu sistēmas daļu, kura atbild par nomierināšanos jeb parasimpātisko nervu sistēmu. 

Jā, kāds ir jūtīgāks un jāmeklē risinājumus, lai iedarbība nebūtu pārāk intensīva. Tieši iedarbības intensitātes kavēšana ir sarežģīta, nevis iedarbības panākšana. Iedarbības intensitāte jāregulē, jo pārlieku  straujas pārmaiņas, kurām cilvēks nav gatavs, arī rada papildu slodzi un dzīvā būtne neapzināti, bet likumsakarīgi, tām var pretoties. 

Kad esam mierīgi, tērējam mazāk enerģijas un labāk atjaunojamies. Rezultātā ikdienā samazinās stresa līmenis, mūsu organisms un prāts spēj funkcionēt efektīvāk. 

Protams, iespējama vēl lielāka jogas iedarbība uz cilvēku, bet ne visi cilvēki to vēlas un ne visiem vajadzīgs.

Previous
Previous

SHAVASANA

Next
Next

SARVANGASANA