MANIPURA CHAKRA

Slavenais “Saules pinums”…

Šo čakru uzskata par enerģijas akumulācijas un sadales vietu. Tā simboliski ir cilvēka enerģijas centrs.

Manipuras novietojums saskan ar vietu, kurā anatomiski savienojas vairāki dziļie muskuļi, kuriem ir būtiska nozīme biomehānisko spēku sadalē kustību laikā un elpošanā. Vizuāli šis muskuļu un saistaudu savienojums izskatās kā vieta, kurā no visām pusēm dziļi ap mugurkaulu sasaistās rumpja daļa.

Saules pinumu mani klienti mēdz apzīmēt: “tā vieta, kur jūt stresu; saulīte; tā vieta, kas neļauj elpot”, “tur, kur spiež, kad kaut kas ar kuņģi” un vēl, un vēl …

Saule ir dedzinoša un ugunīga, bet uguns spēj transformēt jeb vienu struktūras stāvokli pārveidot citā. Manipura lokalizējas gremošanas sistēmas rajonā un tās funkcijas tiek saistītas ar gremošanu. Ja tās līdzsvaru izjauc, ir jūtami tādi gremošanas traucējumi, kā piemēram, dedzināšana kunģī.

Tā kā ājurvēda un joga nekad neskata fizisko ķermeni atrauti no mentāliem, emocionāliem un garīgiem procesiem, čakras darbības traucējumi ietekmē cilvēku ļoti plaši.

Piemēram, psihoemocionālajā aspektā, čakras disbalanss var veicināt:

-agresivitāti,

-“upura” lomu,

-drosmes trūkumu,

-zemu pašvērtējumu.

Ja čakras transformējošie procesi ir kavēti, rodas sajūta, ka nenotiek progress dzīvē, atveseļošanās, profesionāla pilnveide utt., bet visu laiku esi “iestrēdzis un nevari izrauties no apburtā loka”.

Previous
Previous

ANAHATA CHAKRA

Next
Next

VINGROT GULTĀ?