Joga un atlabšana no COVID

Paralēli pētījumiem par efektīvākajām šī vīrusa ierobežošanas metodēm tiek pētītas arī saslimšanas izraisītās sekas. Par ilgstošām vīrusa ietekmēm vēl pāragri spriest, tomēr sūdzības, kas parādās uzreiz pēc slimošanas vai neilgi pēc tās, zinātnieki ir apkopojuši.

Kā izplatītākās pēc-covid sūdzības tiek uzskaitītas: vairāk vai mazāk apgrūtināta elpošana, izteikts nespēks, nespēja koncentrēties jeb “sajūta, ka galvā ir migla” un trauksme vai depresīvs stāvoklis.

Rehabilitācijas un citu ar medicīnu saistītu jomu speciālisti dodas palīgā, lai mazinātu šos simptomus. Paldies viņiem!

Lai mazinātu vīrusa sekas paralēli, piemēram,  fizikālām procedūrām, vingrošanai pie fizioterapeita vai zinoša speciālista veiktai masāžai, tiek ieteikti elpošanas un relaksācijas vingrinājumi, maigi muskuļus aktivizējoši un enerģiju atjaunojoši, koncentrēšanos veicinoši vingrinājumi.

Kā viena no pielietojamām metodēm - bet uzsveru - pieredzējušu un zinošu speciālistu vadībā un pielāgojot nodarbības jums individuāli, var tikt izmantota arī joga. 

Joga piedāvā elpošanas, relaksācijas, enerģiju atjaunojošas un muskuļu darbību aktivizējošas, imunitāti nostiprinošas prakses. Joga gadsimtu gaitā ir izstrādājusi efektīvas metodes, kas veicina koncentrēšanos.

Protams, šīs nodarbības ne tuvu nelīdzināsies tām intensīvajām vai fiziskās spējas izaicinošām, kādas daļa no jums iespējams esat ieraduši vērot dažādos video vai praktizējuši pirms saslimšanas. Trikonasana vai Sarvangasana un daudzas citas āsanas būs jāatliek uz laiku, kad jau būsiet atguvuši un nostiprinājuši veselību.   

Lai mums visiem laba veselība!

Previous
Previous

 VIRABHADRASANA II

Next
Next

Joga un ājurvēda