ĒST, LAI DZĪVOTU

Pirms laika rakstīju par tādām uztura uzņemšanas niansēm, kas veicina veselību un smukumu. Saņēmu jautājumusgan par to, gan par mani pašu. Šajā rakstā atbildu un ne tikai. 

Man bieži jautā, kā varu iztikt ar tik maz pārtikas? Paradoksāli, bet āsanu un meditācijas praktizēšana rada ļoti daudz fiziskas un mentālas enerģijas. Tādēļ ēst vajag maz, bet apēstais labi asimilējas. Un jā - manas analīzes kopumā ir labas, svars normas robežās.

Pilnībā piekrītu, ka cilvēks ēd, lai dzīvotu nevis dzīvo, lai ēstu. Tomēr piekrītu, ka ir feini aiziet uz restorānu, lai patīkami pavadītu laiku un izmēģinātu kādas jaunas garšas nianses. Bet tieši ar šādu motivāciju un secībā.

Galējības rada stresu un disbalansu. Pat tās, kuras darām it kā labu motīvu dēļ. Tādēļ nevelti ēdienam pārāk daudz domu un laika! Plānojot perfekto ēdienkarti un meklējot tai izdeālos produktus,  tu pārāk daudz domā par ēdienu un nokļūsti tā pakļautībā. Ne tikai pārēšanās, bet pārlieka aizraušanās ar pārtiku veselības vārdā var būt kaitīga.

Neliels gavēnis atslogo organisma darbu un ļauj tam pilnībā sagremot uzņemto pārtiku. Es izvēlos ievērot nelielu gavēni katru dienu. Mana un klientu pieredze rāda, ka ļoti laba izvēle ir arī atslodzes diena vienreiz nedēļā, kurā lietot tējas vai dabīgas sulas.

 Bet ir arī pāris reizes gadā, kad man vajag nopirkt torti un vienai to apēst. Vajag to pārsātinājuma sajūtu. Jā, ļauju sev to. 

Previous
Previous

PAR DZĪVES JĒGU

Next
Next

ĀSANAS STĀVUS