DOŠAS UN DARBS

Daudz laika pavadām darba vidē. Kādam saskaršanās ar darbā risināmiem jautājumiem un sadarbība ar kolēģiem padodas vieglāk, kādam – sarežģītāk. Kā zināšanas par došām jeb konstitūcijas tipiem var mums palīdzēt justies labāk darba vidē?

VATA

Vātām piemērota radoša darba vide, kurā tās var ātri veikt  īsus  darba uzdevumus, daudz komunicēt, organizēt un pielietot savas radošās spējas. Lai Vata saglabātu motivāciju, ir jāļauj tām radoši izpausties un veikt organizatoriskos pienākumus, piemēram, organizēt aktivitātes darba kolektīvā.

Lai pārāk lielā aktivitāte Vātām neizraisītu disbalansu, vērtīgi tomēr ir ievērot arī sistemātiskumu un neuzņemties pārlieku daudz pienākumu vai pārāk daudz atbildības. 

Būt radošām un aktīvām, bet ar mēru un nepārslogot sevi, kā arī atcerēties par īsām pauzēm, lai vienkārši pavērotu skatu aiz loga vai nedaudz paelpotu un pabaudītu tēju – lūk, kas Jums jāatceras.

 

PITTA

Pittām piemērots sistemātizēts darbs ar iesēju izpausties radoši un pierādīt sevi.

Pittas ir labi vadītāji un menedžeri – ir jāļauj šai spējai izpausties, citādi Pittas zaudē motivāciju.

Lai Pittas spētu saglabāt racionālu un turpināt veiksmīgi risināt darba jautājumus, tām vēlams sevi nepārslogot, jo var izdegt. Pittām iesakāms izvirzīt reāli sasniedzamus un izmērāmus mērķus, kā arī pieturēties pie sistematizēta plāna to īstenošanā.

Noteikti jāatrod pietiekami daudz laika regulārai atpūtai un atvaļinājumiem.

 

KAPHA

Kaphām patīk rutīnas un prognozējams darbs, kurās tā var ilgstoši un padziļināti pievērsties kāda jautājuma risināšanai vai izpildījumam. Kaphām patīk sniegt atbalstu apkārt esošajiem un redzēt, ka tie jūtas labi, tādēļ jāļauj Kaphām paust šo atbalstošo spēju. Ja Kapha darba vidē nejūt “cilvēcīgumu”, tām var zust motivācija.

Kaphām svarīgi ik pa laikam piedalīties saviesīgos pasākumos, tai skaitā darba un nevajadzētu aizmirst par fiziskām aktivitātēm un aktīvu brīvā laika pavadīšanu.

Kā jūtaties savā darba vidē? Varbūt ir nepieciešams tikai nedaudz  vairāk ļaut izpausties jūsu dabiskajiem dotumiem vai nedaudz vairāk harmonizēt ikdienu, lai savā darba vidē justos labāk. Bet varbūt ir pienācis laiks doties jauna darba meklējumos?

Previous
Previous

STRESA CĒLOŅI

Next
Next

JOGA UN SKOLIOZE