VISHUDDHA CHAKRA

Pamazām virzāmies uz augšu čakru virknē.

Šodien par čakru, kura noslēdz mugurkaulā projicēto čakru virkni.

Tiek uzskatīts, ka šīs čakras darbība daļēji ietekmē imunitāti, kā arī būtiski ietekmē mūsu spēju izteikties.

Ja šī čakra nefunkcionē, cilvēkam ir grūtības izteikt savu pārliecību un sajūtas, izteikumi ir formulēti neskaidri, runas tonis spalgs un pat agresīvs vai ļoti kluss un nekonkrēts.

Savukārt, ja čakra funkcionē kvalitatīvi, cilvēks skaidri, toleranti un patīkamā balsī pauž savus uzskatus.

Es gan atļaujos uzskatīt, ka tas attiecas arī uz skaidri un kvalitatīvi formulētu rakstītu tekstu vai zīmju valodā paustu ideju, dažādos mākslas vai amatniecības veidos radītu darbu.l ar skaidru vēstījumu.

Vairākās jogas terapijas grāmatās esmu saskārusies ar ideju, ka traucējumi šajā čakrā izraisa skoliozi jeb mugurkaula defirmāciju. Jā, arī man tāda ir…

Pamatojums - pusaudžu gados veidojas personības apzināšanās un sevis kā personības formulēšana. Sevis sapratne un definēšana attiecībā pret apkārtni nozīmē arī mācīties paust uzskatus. Bieži vien šis process ir grūts dažādu iemeslu dēļ; īpaši, ja tuvākie cilvēki vai sabiedrība ir pusaudzi ārkārtīgi ierobežojoši.

Skolioze veidojas šīs čakras tik būtisku traucējumu rezultātā, kas, somatiski jeb ķermeniski projicē citu čakru disbalansu - pamatā un dažādās kombinācijās Anahata, Manipura un Muladhara.

Protams, šo teoriju nav iespējams pierādīt ar tām ierobežotajām zinātniskajām metodēm, kas šobrīd pieejamas, tomēr, manuprāt, tai ir vērts pievērst uzmanību kā hipotēzei.

Rīkles čakras disbalanss pārpūles rezultātā bieži novērojams cilvēkiem, kas ikdienā daudz runā - pedagogiem, aktieriem, dziedātājiem.

Nav jābaidās paust viedoklis, nav jābaidās būt pedagogam vai dziedātājam, bet jāmācās paust savu viedokli; ja nepieciešams, konsultējoties ar tiem speciālistiem, kuri var sniegt lietderīgus ieteikumus.

#yoga #yogainspiration #yogateacher #yogaphilosophy #joga #jogasidejas

Previous
Previous

SPORTS un JOGA

Next
Next

Jogotājs - bezemociju būtne?