GAIDOT MAZULI

Saistībā ar to, ka pati vadu vingrošanu grūtniecītēm un man ir arī jāizglīto studenti par fiziskām aktivitātēm (arī jogu) grūtniecības laikā, regulāri iepazīstos ar interneta plašumos pieejamo informāciju par šo tēmu. 

Informācijas dažādība ir ļoti plaša un pretrunīga. Zinot, ka daudzas topošās māmiņas izmanto internetu, lai atrastu sev piemērotas vingrošanas nodarbību programmas, kuras praktizēt mājās, sniegšu dažus ieteikumus.

  1. Vērtīgi ir sekot pašmāju speciālistu blogiem un piedalīties viņu meistarklasēs. Šādi var uzzināt drošticamu un lietderīgu informāciju.

  2. Kad atrodat programmiņas, ir labi tās parādīt fizioterapeitam, veselības sporta trenerim vai jogas instruktoram. Viņi sniegs papildus ieteikumus. Reizēm internetā patiešām var atrast labas programmas, bet parasti tās tomēr ir jāpielāgo tieši jums.

  3. Atcerieties, ka grūtniecības laikā jums ir jārēķinās ar vēl vienu cilvēku. Pat ja jums kādas fiziskās aktivitātes sagādā fizisku un emocionālu gandarījumu, bērniņam tā var nebūt. Piemēram, jums ļoti patīk kardioslodze un jūtaties lieliski, bet bērniņam veidojas skābekļa nepietiekamība.

Grūtniecības laikā principu “galvenais ir nekaitēt sev” aizstāj princips “būtiski ir nekaitēt sev un bērniņam”!

Previous
Previous

KALTĒTU TOMĀTU PESTO

Next
Next

KUHU NADI