AJNA CHAKRA

Pat nerauc pieri, lai teiktu, ka tev jau nu gan nav “Trešās acs”!Labāk pasmaidi, lai rievas pierē izzūd, un attīsti savu spēju redzēt ārpus racionālā prāta rāmjiem. Noder.

Ta runā, ka Acs čakra, kas lokalizējas pieres centrā nedaudz virs/starp uzacīm, ir saistīta ar augstākajiem smadzeņu centriem un var tikt uzskatīta par gadsimtos mantotās cilvēces evolūcijas un pieredzes krātuvi. To var uzskatīt arī par mūsu individuālās pieredzes, kas saglabāta zemapziņā, cieto disku.

Šo čakru saista ar racionālo intuīciju, spēju saskatīt zemtekstu, ieraudzīt universālas dabas likumsakarības un no tām izšķirt detaļas. Savā ziņā, šo čakru varētu uzskatīt par spriestspēju, kas no pieredzes un teorijas rada zināšanas un gudrību.

Jogā šo čakru aktivizē dažādas āsanas, mudras un koncentrēšanās prakses.

Tomēr, čakru iespējams pārstimulēt un sekas būs visai nepatīkamas, piemeram: pārlieka aizraušanās ar garīgumu un fantāzijām, nespēja nomierināt domas, atrautības no realitātes sajūta.

Padalīšos savā pieredzē. Man šī čakra ir bijusi pārstimulēta, jo pārāk aizrāvos ar eksperimentiem jogā. Rezultātā katru reizi, kad man vajadzēja koncentrēt uzmanību un domas, pierē parādījās nepatīkama dedzinoša sajūta, kas līdzinājās paaugstinātai temperatūrai, bet bija lokalizēta vienā punktā. Protams, šī sajūta traucēja koncentrēties uz tiešo domas objektu un risināt ideju. Ļoti nepatīkami. Nācās meklēt prakses, kā šo aktivitāti mazināt.

Bet, ja Acs čakras darbība ir laba, tā veicinās personisko pilnveidi, kā arī palīdzēs “ieraudzīt dzīvi tādu, kāda tā ir”.

#yoga#chakras#joga#jogasidejas

Previous
Previous

Next
Next

SPORTS un JOGA