2 PRINCIPI

Kad mācījos ājurvēdu, pasniedzējs uzsvēra, ka pareizs uzturs un dienas ritms, procedūras, pat medikamenti protams, ir būtiski, lai veicinātu veselību un jušanos labi, tomēr īpaši būtiski ir vēl kas cits. 

Visi līdzekļi, kurus lietojam pašsajūtas uzlabošanai, faktiski ir vērsti uz to, lai mazinātu nepatīkamās sajūtas un vairotu patīkamās, ļautu mums būt apmierinātākiem ar dzīvi.

Ierasti mūsu līdzekļu arsenālā ir piemērots uzturs un fiziskās aktivitātes, pietiekams miega ilgums, uzturēšanās svaigā gaisā, dažādas ķermeņa kopšanas procedūras utt. Un … 

… cenšanās neatrasties stresa stāvoklī vai mazināt to, jo mūsdienu dzīvesveida nu jau neatņemama komponente ir paaugstināts negatīvs stress. Lai cik labus ēdienus mēs ēstu un lai cik labas procedūras regulāri apmeklētu un meditētu, tomēr bieži tik un tā izjūtam paaugstinātu stresu, kas rada grūtības aizmigt, veicina konfliktus, rada nogurumu un kopumā kavē mums justies labi.

Protams, varam lietot nomierinošus medikamentus. Bet pat tas ne vienmēr palīdz. 

Ko iesākt? Pasniedzēja atbilde bija, ka primāri mums ir jāiemācās saprast, ka ir notikumi, kurus varam, ietekmēt un kurus nevaram. Mums jākoncentrējas uz tiem, kurus varam ietekmēt.

Otrkārt, attīstīt sevī prasmi dzīvot tagadnē. Jo pagātni mainīt nevaram, nākotni pilnībā izplānot nespējam.  Ja atstājam pagātni pagātnē, koncentrējamies uz tagadni, bet nākotni plānojam, paturot prātā, ka šie plāni var neiepildīties.

Previous
Previous

ČŪSKAS SIMBOLS

Next
Next

DZĪVES ILGUMS