HOLISTISKA PIEEJA IR EFEKTĪVA

Jomā, kurā strādāju, aizvien ietekmīgāka kļūst tendence kustības un stāju uzlabot, pielietojot kombinētas dažādu fizisko nodarbību metodes. 

Piemēram, ir pieņemami vienā nodarbībā apvienot jogu, Pilates trenažieru vingrojumus, miofasciālas relaksācijas tehnikas.

 Holistisks, tulkojot no grieķu “Holos”, nozīmē “vispārējs, viss, visaptverošs”. 

Veselības vingrošanā šī pieeja vienā no tās izpausmēm nozīmē izprast cilvēku pēc iespējas vispusīgi: veselība, fiziskā sagatavotība, mērķi un vajadzības, psihoemocionālais noskaņojums, ikdienas ieradumi un ne tikai. 

Savukārt vingrošanas nodarbībās metodes tiek kombinētas tā, lai, papildinot vienai otru, vestu pie vēlamā rezultāta, turklāt tādā veidā, kas, risinot vienas problēmas, nerada citas. Gan viena treniņa ietvaros, gan kopumā treniņu programmā.

Viena no mūsdienu tendencēm ir arī veidot jaunas vingrošanas metodes, savienojot tādas fizisko nodarbību sistēmas, kas savā starpā labi integrējas.

Cilvēks ir daudzveidīgs. Organisma vajadzības mainās. Cilvēka mērķi mainās. 

Līdz ar to fektīvāk ir pielietot dažādas pieejas un kombinēt metodes tā, lai tās atbilstu šādai kompleksai un konstanti mainīgai būtnei.  Organisms šo pieeju saprot labāk nekā mēģinājumus to pakļaut standartizētiem ietvariem.

Previous
Previous

DZĪVE NAV ĻAUNA

Next
Next

VARUNI NADI