FASCIJA - TAVA ĶERMEŅA DAĻA

Fascija ir dažāda blīvuma saistaudi, kam tavā ķermenī nav ne sākuma, ne beigu, jo tā ir noslēgts visā ķermenī esošs audu “tīkls”. 🕸️

Fascija eskauj muskuļus un orgānus. Pat sasaista ķermeņa daļas, piemēram, pēdas un galvaskausu.

Pētījumi pierāda, ka tai ir galvenā loma fizikāla spēka pārnesē starp kinētiskās ķēdes daļām - muskuļiem, cīpslām, saitēm, kaulplēvi (kauliem) un iekšējiem orgāniem.

Fascija iekļauj nervu galus, tādēļ tā ir ļoti jutīga un intensīvi sūta informāciju uz centrālo nervu sistēmu - muguras un galvas smadzenēm.

Fascija ir superjutīga. Nereti klienti man savas fasciju radītas sajūtas apraksta: skudriņas zem ādas; kaut kādas sajūtas, kas nav muskuļi vai nervi; viss ķermenis dīvains, es laikam jūku prātā, bet tās sajūtas ķermenī ir nesaprotamas…”

Draugi, tikai mieru. Ja jums nav medicīniskos izmeklējumos apstiprinātu neiroloģisku saslimšanu, tā, visticamāk, bieži ir fascija.

Fascijas jutīgums un ciešā sasaiste ar nervu sistēmu, muskuļiem un orgāniem, ir iemesls, kādēļ manuālās terapijas metodes (masāža, Feldenkrais un citas), kā arī fizisko vingrojumu metodes, kas mobilizē fascijas, spēj mazināt muskuļu sāpes, vispārēju muskuļu “saspringuma” sajūtu, uzlabo lokanību un veicina iekšējo orgānu funkcionalitāti.

#fitness#health#anathomy#lifestyle

Previous
Previous

SAHASRARA CHAKRA

Next
Next